Op gang komen…

Vandaag heb ik grote moeite om op gang te komen. Nou heb ik dat wel vaker maar vandaag merk ik dat ik allerlei afleidingen heb die voorkomen dat ik aan de slag ga.
Eigenlijk zou ik nu een software-instructie moeten afmaken. Een e-learning waarin uitgelegd wordt hoe je de software gebruikt. Hij wordt mooi, al zeg ik het zelf. Maar toch kan ik me er niet toe zetten om vandaag de puntjes op de i te zetten. Het belang is groot, dus daar ligt het niet aan. Als dit klaar is heb ik ruimte voor een paar andere projecten waarvan de deadline volgende week verloopt. Dus het zou tijd opleveren.

Mijn zoon heeft hetzelfde probleem; hij is niet aan z’n huiswerk te krijgen. het resultaat daarvan is stress. Toetsstress of SO-stress. Ik wil helemaal geen stress maar ik doe hetzelfde: ik ga leuke dingen doen. Betekent dat dat mijn werk niet leuk is? Nou nee, maar er zijn gewoon dingen die net zo leuk of net wat leuker zijn.

Dus hoe raak ik op streek? Gewoon beginnen, mezelf toespreken en het leuk maken. Met koffie bijvoorbeeld. Dat ga ik eerst eens zetten. Maar dan ga ik dus weer eerst iets anders doen! En ik blijf dan waarschijnlijk weer aan iets anders leuks plakken.

Cursisten hebben dezelfde neigingen. In de klas, maar net zo goed achter de computer. Dus moet je als cursusleider zorgen dat de cursus aantrekkelijk is en blijft. Je moet ze verleiden om je cursus te volgen waardoor ze aan je cursus blijven plakken. Oh, ja dat is leuk. Dat ga ik nu doen! Gauw aan de slag…

About the author: Richard

Leave a Reply

Your email address will not be published.